.elementor-heading-title {display:none;}

Защо онлайн маркетингът е по-важен от всякога?

Нека бъдем честни: Кризата с коронавируса създава предизвикателство за много бизнеси.

Компаниите започват да търсят неща, с които да намалят разходите си. Често един от тези разходи се оказва маркетингът на компанията. Въпреки, че на пръв поглед това изглежда правилният път, истината е, че онлайн маркетингът никога не е бил по важен, колкото е в днешно време. Намаляването на маркетинговите разходи в крайна сметка може да ви струва много, както в настояще, така и в бъдеще.
Защо трябва да продължите да отделите време и средства, за да поддърждате маркетинговите си стратегии, когато ситуацията изглежда показва друго?

Важността на вашия маркетингов екип

Тази ситуация (както всички се надяваме) няма да продължи вечно. След като се уталожи, бизнесът ще се опита да се нормализира. Трябва да започнете изграждането на своето конкурентно предимство сега, дори ако смятате, че това може да е невъзможно. В противен случай ще останете крачка назад, след като всичко се върне в нормалното си положение.
Онлайн маркетингът може да ви помогне да оцелеете в тези трудни времена, и да допринесе за успешно завръщане, след като кризата премине.

Въпреки, че много възможности за промоция или продажба са ограничени, все още има много тънкости, които можете да положите.

Защо трябва да инвестирате в онлайн маркетинг в разгара на коронавирусната криза?

В момента ситуацията е трудна. Бизнесът затваря. Всички са останали вкъщи. И идва вашият шанс. то всичкТъй каи прекарват повече време онлайн и в социалните мрежи, маркетолозите също трябва да са там. Много компании ще следват първичния си инстинкт, като намалят маркетинговите си бюджети. Какво означава това за вас? Рекламите ще бъдат по-евтини и можете да изпреварите конкуренцията си.

Ще бъде по-трудно да се върнеш, ако прекъснеш стратегията си сега

Ако спрете всички маркетингови дейности, ще оставите бранда си в „бъркотия“ онлайн. Вашата аудитория може все още да влиза в страницата ви от време на време, но скоро ще забрави за нея, защото няма да има редовни актуализации. Продължителната неактивност може също така да повлияе негативно на вашия обхват, степен на ангажираност и най-важното, придобиване на нови клиенти. Липсата на съдържание и реклами също може да доведе до намаляване на продажбите, ако управлявате бизнес за електронна търговия.

Имайте в предив, че вашите конкуренти няма да пренебрегнат всички нови възможности, които се появяват сега. След като пандемията приключи, бизнесът ще се надпреварва да стигне до клиентите. Тези, които поддържат маркетинговата си комуникация дори в тези тежки кризисни времена, ще се заврърнат много по-лесно от брандовете, които се са стопирали своята дейност онлайн.
Вашите конкуренти могат да използват времето за изграждане на връзки с вашата целева група, така че и вие трябва да се възползвате максимално от тази възможност. Вашата аудитория никога не е била по-активна онлайн, отколкото в момента, тъй като много от тях нямат какво друго да правят по време на карантината.

Можете да изградите репутацията на вашата марка

В предвид ситуацията се разбира, че вероятно ще имате ограничени възможности за промоция. Има много външни фактори, върху които нямате влияние и въпреки че те не трябва да променят изцяло стратегията ви, те ще допринесат за промени.
Можете да използвате това време в популяризиране на бранда. Сега е моментът да прегледате кампаниите си и ако не друго, провеждайте поне кампании за запознаване, които сега ще ви струват по-малко.

Това ви прави по-творчески

Стресовите ситуации могат да вдъхновят невероятно творчество, подобно на което не можете дори да си помислите, че сте способни. Това време може да бъде прекарано творчески в търсене на ново вдъхновение или (най-накрая) за осъществяване на някои текущи проекти. Бизнесът може да се забави малко, но не позволявайте на вашата производителност да прави същото.

Имате повече време за тестване на нещата

Маркетолозите обикновено имат повече идеи, отколкото им е необходимо време, за да ги сбъднат. Следователно това може да е идеалният момент за освежаване на вашата стратегия и тестване на някои нови формати, нови начини за достигане до вашата аудитория и нови рекламни послания.

Сега много мениджъри трябва да коригират своите календари на съдържанието: да добавят нови информативни публикации или да изтриват такива, които към този момент не са подходящи. Защо не използваш това време и за изпробване на някои нови начини за развитие? Ако те се представят добре, можете да ги приложите към вашата стратегия за социални медии завинаги.

Използвайте този престой за тестване.

Това е идеалният шанс да покажете марката си

Някои казват, че действията на вашата компания правят най-добрия маркетинг. Това може да е подходящият момент да покажете човешко лице на продуктите или услугите, с които работите и да се фокусирате ежедневно върху тях. Зад марката ви стоят реални хора и сега е моментът да я покажете, тъй като има много неща, които засега не можете да направите.
След като животът се нормализира, няма да имате време да направите това, тъй като целият ви фокус ще е върху минимизирането на щетите, причинени от загубени възможности.

Можете да опознаете по-добре аудиторията си

Без значение дали наскоро сте преместили компанията си от офлайн в онлайн или ако сте активни в социалните медии от известно време, никога не можете да знаете твърде много за своите последователи.
Страните са блокирани, така че хората трябва да останат вкъщи. Къде можете да ги достигнете тогава, ако не чрез вашата онлайн комуникация? Те не излизат (много), така че няма да посетят магазина ви или да видят билбордовете ви, поне засега. Интелигентната комуникация може да ви спечели нови потенциални клиенти, които може би са първите, които ще разгледат магазина ви, след като всичко се е уредило. Освен това, тъй като много марки се отказват от маркетинга, може да сте от малкото, които продължават усилията си. Като такива разходите за платени реклами могат да намалят, като по този начин позволяват да се достигне до повече хора за по-малко пари.
Използвайте това време, за да опознаете по-добре вашата целева група. Взаимодействайте с тях, ангажирайте ги и изследвайте техните нужди. След това, обогатени с тези знания, можете да ги внедрите във вашата стратегия за социални медии.

В заключениe: Кризата с коронавируса стимулива за пренареждане или пресъздаване на дейностите ви. Много компании се приспособяват към настоящата ситуация. Тези, които действат бързо, наистина могат да спечелят много повече, от тези, които не могат да се решат.

Анализирайте няколко стъпки напред, особено ако вашите маркетингови дейности все още водят до положителни ефекти.

Бизнесът наистина преживява труден период, но това означава, че има проблеми, които се нуждаят от решаване повече от всякога. Просто разберете какви са проблемите и ще ги решите.