.elementor-heading-title {display:none;}

Какво е дигитален маркетинг и защо е важен за бизнеса ви?

Случвало ли ви се е, да виждате, че бизнесът Ви има нужда от развитие, но незнаете как да го разширите и развиете?! Много често искаме да подобрим бизнеса си, но в стремежа си да го направим не виждаме възможностите.

Най-важното за всеки бизнес е да обхване всички възможни канали и средства за разпространение и популяризиране сред точната група от хора, които да доведат до печалби.

Дигиталният маркетинг е едно от тези средства, което изгражда присъствие в интернет каналите, където се събират много хора на едно място. Чрез него бизнесът използва търсачки, социални медии, имейли и уебсайт, за да се свърже с настоящите и бъдещите си клиенти.
Той е начинът да се свържем с правилните хора и да им представим информацията правилно, според техните интереси.

КАКВО ВКЛЮЧВА ДИГИТАЛНИЯ МАРКЕТИНГ ПРЕЗ ОПИТА НА KEYDY BRAND?


Дигиталният маркетинг е съчетание от множество действия като дизайн, изграждане на качествено съдържание, отсяване на правилните ключови думи, по които да ви търсят и намират клиентите, и присъствие в множество социални канали.

ДИГИТАЛНА СТРАТЕГИЯ

Всеки дигитален маркетинг започва с изграждане на правилната стратегия и план за действие. Той може да се сравни със сценарии за филм или постановка. Всяко действие е логическо свързано с предходното и води до определени резултати. Дигиталната стратегия се следи и актуализира в зависимост от получените резултати.

СЪДЪРЖАНИЕТО

Следваща и много важна стъпка към успеха е да разкажем на потребителите си за дейстостта си и предлаганите продукти или услуги. Да изпъкнем сред конкурентите си и да убедим потребителите си, какви са нашите предимства и защо да изберат нас пред конкурентна фирма. Всеки от нас е бил поне един път от страната на потребител и знаем колко лесно се доверяваме на дадена услуга или продукт, когато е обяснено правилно какво точно представлява и какви са предимствата. Освен за информация съдържанието е много важна част от дигиталният маркетинг и за по-добро позициониране сред търсачките.

ДИЗАЙНЪТ


Преди да стигнем до съдържанието, всяка една марка трябва да привлече вниманието на потребителя с хубава и запомняща се визия. Всеки един цвят, всеки един надпис, поставен правилно върху визията, ще помогне на потребителя да стигне до съдържанието ви, с което да го подтикнете към покупка. В днешно време това е от ключовите фактори за намиране на нови клиенти.

ПОЗИЦИОНИРАНЕ В ТЪРСАЧКИТЕ

Всички тези стъпки като съдържание и визия водят до лесното и бързо намиране в търсачките. Всеки един от вас е търсил нещо в Google например. Колко от вас са преминавали на втора, трета или четвърта страница, за да намерят продукта или услугата, която търсите. Точно така, всички избират фирмите позиционирани на първа страница в Google. За да се получи това, зависи от качественото и уникално съдържание, повтараемостта на правилните ключови думи в съдържанието и още други фактори, които вдигат точките, за позициониране на по-предни места в търсачките.

ПРИСЪСТВИЕ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

Разпознаваемостта на бранда е не по-малък по важност фактор за успеха. Много по-лесно се гради доверие, когато многократно сте изниквали пред очите на потребителя, дори само, за да им покажете какво правите. Присъствието в социалните медии като Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube и други, дава на потребителите чувството за близост и приятелство, и ги кара да се чувстват като в свои води. По този начин шанса за продажба се увеличава до 90%.

ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ

Имейлът е начинът да се свържете с досегашните си клиенти като им напомняте за компанията и за новостите покрай нея. С помощта на създаване на качествена база от имейли можете да персонализирате имейлите си според пола, възрастта и интересите си. Имейл маркетингът също дава възможност да накарате клиентите да се чувствате специални като им честитите празник като рожден ден или имен ден и им подарите отстъпка по повод празника им.

Съдържание + Дизайн + Популярност + Комуникация = Успех