.elementor-heading-title {display:none;}

6 дигитални маркетинг стратегии, които да използваме по време на корона криза

Избухването на COVID-19, причинено от новия коронавирус, има огромно въздействие върху страни, общности и предприятия по целия свят. През това време е важно да сте спокойни, да се пазите и да проучите всички опции за вашия бизнес. Ще обсъдим различните стратегии за дигитален маркетинг, върху които можете да се съсредоточите по време на пандемията, включително:

 1. Социални медии
 2. Обслужване на клиенти и управление на репутацията
 3. Често задавани въпроси
 4. Насочване на вашия бюджет
 5. Google Ads кампании
 6. Google my business

Първо, пазете себе си, семейството си, служителите и клиентите си:

 • Измивайте ръцете си със сапун и вода за най-малко 20 секунди
 • Избягвайте да докосвате лицето си, особено очите, носа и устата с немити ръце
 • Използвайте средства за дезинфекция на ръцете (с поне 60% алкохол), ако сапунът и водата не са достъпни
 • Избягвайте тесен контакт с болни хора
 • Останете вкъщи, ако не ви е добре
 • Покрийте кашлицата или кихането си с тъкан или от вътрешната страна на лакътя
 • Почистете и дезинфекцирайте често използвани повърхности.

КАК FACEBOOK И GOOGLE ПОМАГАТ НА МАЛКИЯ БИЗНЕС?

Facebook стартира център за бизнес ресурси, за да помогне на малките предприятия, засегнати от избухването на COVID-19. Те също така създадоха програмата за безвъзмездни средства за малък бизнес във Facebook, която има за цел да предостави финансова подкрепа под формата на парични субсидии и рекламни кредити на малки фирми, отговарящи на условията.

Google си партнира с правителството на САЩ за разработване на уебсайт, който ще бъде посветен на предоставянето на информация за COVID-19.

Google също така популяризира кампанията „Направете петте“ на началната си страница, като спомага за повишаване на осведомеността за прости, но съществено важни мерки, които всички можем да предприемем, за да забавим разпространението на COVID-19.

СТРАТЕГИИ ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ ЗА БИЗНЕСА, ЗАСЕГНАТ ОТ КОРОНАВИРУС

Това са несигурни времена; всички са разтревожени, но най-лошото, което можете да направите, е да изпуснете всичко от чиста паника, включително вашата дигитална маркетингова стратегия. Поддържането на маркетинга на вашата търсачка може да ви помогне да продължите да създавате приходи, което е особено важно по време на потенциални икономически прекъсвания.

Ето някои стратегии за дигитален маркетинг, за да помогнете на вашия SEO и вашия бизнес:


1. Използвайте социалните медии

Използвайте каналите си за социални медии, за да държате клиентите си в крак с вашия бизнес. Можете да създавате публикации, като уведомявате клиентите дали сте отворени или не; дали приемате онлайн поръчки, как пазите служителите си и клиентите си и други. Като цяло просто се насърчава активното онлайн присъствие.

Наскоро Instagram пусна стикер „Остани вкъщи“ за Instagram Stories в опит да насърчи социалното дистанциране по време на COVID-19. Освен това профилите, които използват този стикер в своите истории, се включват в нова група Story, точно за този стикер. Това е добър начин да излезете пред своите последователи през това време с ключови съобщения, свързани с вашите бизнес операции.


2. Съсредоточете се върху обслужването на клиентите и управлението на репутацията

Марки като Facebook, както беше споменато по-горе, създават хъбове за съдържание, за да информират клиентите си. Какво можете да направиш Вие? Малкият и средният бизнес могат да използват блогове, за да създават съдържание, подходящо за тяхната индустрия, или дори като средство за актуализиране на своите клиенти по отношение на мерките, предприети в техния бизнес.

Сега е моментът да създадете и предоставите на клиентите си информативно съдържание. Уверете клиентите и ги уведомете какво правите, за да им помогнете.


3. Отговорете на често задавани въпроси

Хората използват Google повече от всякога. Уверете се, че съдържанието на уебсайта ви отговаря на въпросите, които търсят потребителите.

Като имате отговорите на тези въпроси и добавяте схема за често задавани въпроси към страниците, на които се намират, имате възможност да се покажете по-високо в страницата с резултати от търсещата машина, което от своя страна може да увеличи трафика ви.

4. Бъдете готови да променяте бюджета си

Поведението на купувача със сигурност ще се промени много през следващите няколко седмици и месеци, така че трябва да сте готови да насочите бюджета си, за да реагирате на тези промени, независимо дали това е сумата, която харчите за PPC или ключовите думи. Това е особено важно за бизнеса, който използва традиционни маркетингови методи, като печатна реклама и маркетинг на събития. Сега е моментът да се насочите към онлайн рекламата .

Изразходвайте разумно бюджета си, особено ако той може да окаже измеримо краткосрочно въздействие върху вашия бизнес. И, ако можете да си го позволите, инвестирайте в дългосрочен план и използвайте агенции за маркетингови стратегии.


5. Създайте кампания в Google Ads

Както бе споменато в горните точки, е задължително да уведомите клиентите, ако все още сте отворени през това време. А един от начините е да създадете кампания в Google Ads. Това е най-добрият начин да достигнете до клиенти, които възнамеряват да купуват бързо.

Можете също така да използвате Facebook Ads, за да достигнете до вашата целева аудитория в социалните медии.

Тъй като можем да очакваме спад в търсенето на определени продукти и услуги, сега е моментът да използвате онлайн реклама, за да направите натиск с отстъпки и да подкрепите вашия търговски екип. Разбира се, в зависимост от вашия продукт / услуга, ще трябва да имате предвид потенциални смущения в запасите и доставката.


6. Актуализирайте своя Google My Business

Независимо дали бизнесът ви е затворен през този период или остава отворен, задължително е да актуализирате профила си в Google My Business. Google обяви, че Maps ще покаже, ако бизнесът бъде временно затворен.

Понастоящем единственият начин да маркирате бизнеса си като временно затворен е да се свържете с поддръжката на Google My Business. Въпреки това, главният изпълнителен директор Сундар Пичай каза: „В следващите дни ще направим възможно предприятията лесно да се самоопределят като„ временно затворени “, използвайки Google My Business.“

Очевидно е, че това е страшно време, но трябва да помислите за дългосрочните ефекти, които това може да има върху вашия бизнес, ако спрете всичките си маркетингови усилия.

Съветваме ви да останете активни онлайн, да отговорите на запитванията на клиента си и да им уведомите, че все още сте там – че това е временно.

Ще преодолеем това заедно. Пази се.