.elementor-heading-title {display:none;}

6 тенденции в социалните мрежи за 2022 година

Тенденции в социални мрежи 2022 | Keydy Brand - Уеб сайт и дигитален маркетинг

Има редица нововъзникващи тенденции, които ще доминират в социалните мрежи през 2022 г. Пандемията Covid-19 и растежът на дигиталния живот допълнително ускориха силата на потребителите. Основната тема е, че потребителите искат по-персонализирано съдържание, доставяно по-бързо от преди, което им дава по-добро цялостно изживяване.

Марките, които се вслушват в това основно търсене и доставят това, което потребителите искат, ще превъзхождат пазара. 

Това са 6-те най-добри тенденции, за които трябва да знаете: 

  1. Опростено пазаруване чрез социални канали. 

Вече хората купуват предимно онлайн. Covid-19 ускори този начин още повече.  Социалните мрежи  вече се използват за продажба на продукти, например:  връзки към Instagram на продукти за облекло.  Но сега платформите работят още повече върху усъвършенстването на социалните продажби, премахването на границите и улесняването на щракването и покупката директно от социална мрежа, без да е нужно пренасочването към уебсайт. 

2. Инфлуенсър маркетингът става по-отговорен. 

Маркетингът с известни лица стана по-регулиран и много инфлуенсъри сами поеха по-голяма отговорност, виждайки отрицателното въздействие върху други, които са нарушили договорите си с потребителите.  Очаквайте да видите брандове да работят само с популярни и подбрани  лица и да правят по-големи рекламни кампании. 

3. Разрастването на TikTok ще продължи. 

TikTok нарасна с бърза популярност и става все по-доминиращ в пространството на социалните медии. Можем да очакваме други платформи да продължат да се опитват да копират част от успеха на TikTok, както вече направиха през 2021 г.

4. Съдържанието се променя след covid -19. 

“Винаги работещ”. “Малко по малко”. Това обобщава начина, по който много онлайн съдържание е било консумирано през последните две години. Вкусовете в съдържанието се промениха и сега марките ще трябва да се погрижат за новите изисквания.

5. Междуканална ангажираност

Потребителите вече прескачат от една социална платформа на друга.  Резултатът е споделяне на съдържание и разпространение на съдържанието в множество канали.  Присъствието в множество приложения вече е важно за повечето марки.

6. Социални проблеми и властта на групата 
Брандовете ще имат по-голям глас в социалните промени в бъдеще, но това е само защото те ще представляват гласовете на онези, които се ангажират с тях.  За 2022 г. брандовете трябва да предприемат действия по социалните каузи, които имат значение за тяхната аудитория.  Потребителите имат мнение в огромни глобални социални общности.  Сега всеки бранд трябва да се вслушва в тях. 

Ако имате нужда от помощ за вашият бизнес, за реклама и дигитален маркетинг, можете да се свържете с нас, за да научите как можем да ви помогнем.

Източник: Medium.com